Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauwfilet met knoflookboter

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr kabeljauwfilets
4 el boter
3 el fijngehakt peterselie
2 el citroensap
1 teentje knoflook
iets cayennepeper
4 sjalotjes
200 gr champignons
4 laurierblaadjes
1 glas droge witte wijn
peper en zout

Bereiden

Maak knoflook-peterselieboter door de zachte boter te mengen met één eetlepel citroensap, peterselie, een mespunt cayennepeper, zout en fijngesneden knoflook.
Beboter een ovenvaste schaal , leg hierop fijngehakte sjalotten en de kabeljauw.
Bestrooi met peper en zout, leg de peterselieboter en een laurierblaadje op de vis.
Snijd de champignons in plakjes en leg deze ook in de ovenschaal.
Giet de witte wijn erover en nog iets citroensap.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht garen in ca 20 minuten. Leg de kabeljauwmootjes voorzichtig op borden en lepel de garnituren er naast.

Tip: Lekker met gebakken krieltjes en worteltjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Groene asperges met gevulde tongfilet
Tagliatelle met zalm-roomsaus
Kruidensalade metgarnalen en tongscharfilets
Tiliapa met knolselderij en appelstoop
Gekookte mosselen met mosterd-botersaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes