Maak knoflook-peterselieboter door de zachte boter te mengen met één eetlepel citroensap, peterselie, een mespunt cayennepeper, zout en fijngesneden knoflook.
Beboter een ovenvaste schaal , leg hierop fijngehakte sjalotten en de kabeljauw.
Bestrooi met peper en zout, leg de peterselieboter en een laurierblaadje op de vis.
Snijd de champignons in plakjes en leg deze ook in de ovenschaal.
Giet de witte wijn erover en nog iets citroensap.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat het gerecht garen in ca 20 minuten. Leg de kabeljauwmootjes voorzichtig op borden en lepel de garnituren er naast.
Tip: Lekker met gebakken krieltjes en worteltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |